De SSL levert door haar hoogfrequent schoon ketenvervoer een duurzame bereikbaarheid van de Leidse binnenstad. Hierdoor blijven winkels, musea, kantoren, theater en horeca optimaal bereikbaar zonder dat de leefbaarheid van de historische binnenstad wordt aangetast.
De luchtkwaliteit van haar verzorgingsgebied is voor de SSL een essentieel onderdeel van haar duurzame bereikbaarheidsaanpak geworden, dit wil zij dan ook maximaal aanbieden.

De SSL heeft aan de entree van haar P&R-terrein een openbaar groengas oplaadpunt. Een groot deel van de SSL-shuttlebusjes rijden op groengas als brandstof en de overige op het nog experimentele schone Biogas van de waterzuivering.

Andere vormen van ketenmobiliteit zoals fietsen, E-scooters, E-solexen worden tevens vanaf het Infopunt op het P&R-terrein aangeboden en versterken het duurzame totaalconcept.
Het P&R-terrein functioneert niet alleen voor hen die de stad in willen, maar tevens voor de hen die de stad uit moeten. Hiervoor zijn groengas en elektrische deeltijdauto's en huurauto’s beschikbaar.

De SSL hoopt binnenkort ook uitgebreide informatie over duurzaamheid aan te kunnen bieden op een vaste plek op het parkeerterrein. Zodat bezoekers en geïnteresseerden actief kennis kunnen maken met duurzaamheidsmogelijkheden die het DMC voorstaat. Eerder organiseerde de SSL/DMC een duurzame mobiliteitsmarkt die navolging heeft gekregen in het Leidse centrum en is de recent georganiseerde Fluisterrally een groot succes gebleken; het is zelfs tot ver buiten Leiden als voorbeeld opgepakt om velen kennis te laten maken met alle mogelijke groene middelen van vervoer.

 

 

 

 

 

Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden - Stichting Stadsparkeerplan Leiden

De Stichting Stadsparkeerplan Leiden is niet aansprakelijk voor beschadiging aan voertuigen die zijn ontstaan in de periode dat het voertuig op het stadsparkeerterrein staat.

Parkeren gebeurt dan ook op uw eigen risico.